Bel Kısmındaki Yağlardan Kurtuluş!


Bel çevrenizi inceltmek istiyorsanız, koşu bandını bir kenara bırakın: Yunan araştırmacılara göre, sıradan antrenmanlarınızı interval şekilde yapmak, göbeğinizi eritme konusunda sabit kardiyo antrenmanlarından daha etkili oluyor.
Söz konusu çalışmada, katılımcılardan haftanın 4 günü 1 saatlik antrenman uygulamaları istendi. Katılımcıların hepsi 40’ar dakika kuvvet antrenmanı yaparken, kardiyo için 2 ayrı gruba bölündüler. Gruplardan biri koşu bandında 20 dakika koşarken, diğer grup 20 dakika boyunca vücut ağırlığı ile interval çalışma uyguladı.
8 haftalık sürecin sonunda, interval antrenman yapan kişilerin bel çevresinde yağdan olmak üzere 5 santimetrelik incelme meydana geldi. 20 dakikasını koşu bandında geçirenlerde bu miktar 2.5 santimetreden daha az olarak ölçüldü.
Araştırmacılar, interval antrenmanların antrenman sonrası yağ yakma etkisinin daha yüksek olduğuna inanıyorlar.
İnterval antrenman yaptığınız zaman, vücuttaki oksijen depoları çabucak tükeniyor. Bu açığı gidermek için de vücudunuz daha çok çalışmaya başlıyor. Buna bağlı olarak da antrenman sonrasında da kalori yakmaya devam ediyorsunuz.
Antrenör Craig Ballantyne, interval antrenmanlarda zaman mesafe ve zaman ne kadar uzarsa, daha sonrasında yakılan kalori miktarının da o kadar arttığını belirtiyor.
Ballantyne, bu mantığa dayanarak farklı kas gruplarını çalıştırmaya yönelik hareketlerden oluşan intervaller tasarladı. Bu mantıkta, bir kas grubu toparlanırken, siz diğer kas grubuna yüklenmiş oluyorsunuz. Bu sayede, antrenman yoğunluğunu kendiniz ayarlayabiliyorsunuz ve erkenden yorulmadan dinlenme sürenizi düşük tutabiliyorsunuz. Sonuç mu? Vücudunuz adeta bir yağ yakma makinesine dönüşüyor.
Şimdi bu 20 dakikalık bel inceltme antrenmanına hazır mısınız?
1) Goblet Squat
2) Şınav
3) Kettlebell Swing
4) Split squat
5) Dumbbell single-arm row