Tavsiye Ettiğimiz Protein Tozları

Protein tozları, en çok satan supplementlerdir. Çünkü gerekli protein ihtiyacını yalnızca besinlerden almak oldukça zordur. Kas gelişiminde en önemli rolü oynayan proteinleri vücuda yeterli miktarlarda alabilmek için, protein tozu gibi takviyelere ihtiyaç duyulabilir.

Neden Protein Tozu Kullanmalıyız?

Günlük protein ihtiyacını karşılamaya yardımcı olarak kaslardaki protein sentezini arttırmasının yanı sıra, protein tozu hızlı emilime sahip olması sebebiyle de tercih edilmektedir. Özellikle antrenman sonrası protein ihtiyacını karşılarken, hızlı emilime sahip protein kaynaklarına yönelmek etkili olabilir. Protein tozları da hızlı emilime sahip protein kaynakları arasında nadir bulunan alternatiflerden biridir.
Protein tozlarının içerisinde bulunan amino asitler, hızlıca kaslara ulaşıp kaslardaki protein sentezini arttırarak toparlanma ve büyüme sağlarlar. Bu nedenle kas gelişimi amaçlayan kişiler sık sık protein tozu tüketirler.
Tüketimi kolay, hızlı ve pratik olan protein tozları öğün hazırlamaya saatler harcamak istemediğiniz zamanlara iyi bir alternatiftir. Antrenmandan daha fazla süreyi yemek yemeye harcamak istemeyen pek çok sporcu, protein ihtiyacının bir kısmını daha pratik olduğu için protein tozlarından karşılıyor.
Protein tozunun kas yapıp şişirdiği algısı da doğru bir algı değil. Şişmeyi veya zayıflamayı belirleyen kalorilerdir, protein tozları kilo alıp şişmekten ziyade diyet yaparken çok daha fazla avantaj sağlar. Düşük kalorili diyetlerde proteine ağırlık verilmesi, protein tozlarının kalorili makro besinlere çok fazla yer vermemesi gibi sebeplerden ötürü protein tozu tam bir diyet dostudur.
Shake olarak veya yiyeceklere ekleyerek, protein tozu ile protein oranı yüksek ara öğünler de oluşturabilirsiniz. Yiyeceklerin protein oranı düşükse, lezzeti bozmadan diyete uygun tarifler hazırlayabilirsiniz.
Son olarak vurgulamak gerekir ki, öğünlerden alacağınız protein ile protein tozundan alacağınız proteinin arasında hiç bir fark bulunmaz. 1 gram protein, 1 gram proteindir. Hangi besin veya hangi supplement yoluyla aldığınız vücudun sindirim aşamasında ayırt etmediği bir durumdur.
Yani protein ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olan protein tozlarını; kas kütlesi artışına katkı sağlamaya yardımcı besinlere beslenmenizde yer vermek istiyorsanız, hızlı ve pratik şekilde protein tüketebilmek istiyorsanız, lezzetli ve diyete ara öğün alternatifi arayışındaysanız gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Supplementler.com uzmanları, sizlere piyasadaki en iyi 5 protein tozunu sıraladı; bize de bunları aktarmak kaldı:
Dünyanın en çok sevilen protein tozlarından olan Weider Premium Whey, benzersiz lezzetteki aroma seçenekleri ve kaliteli ham maddesi ile ön plana çıkıyor.
Ayrıca Weider, kolaylıkla çözünebilen bir protein tozu olması sebebiyle de sık sık tercih ediliyor. BCAA ve izole protein oranının fazla olması ise diğer sevilen özellikleri.
Tek servisinde 23 gram protein bulunan Weider Whey Protein, toplamda 77 servis bulunduruyor.
Scitec, son yılların hızla yükselen markalarından biri. Arnold Classic 2017 şampiyonu Cedric McMillan’ın sponsoru olan Scitec, kaliteli ham madde ve zengin içerik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmiş durumda.
İçerdiği sindirim enzimleri sindirimi kolaylaştırırken, ek olarak içerdiği amino asit karışımı da oldukça zengin.
Tek servisinde 22 gram protein bulunuyor ve toplamda 78 servis bulunduruyor. BCAA oranı ise %23.
Dünyanın en çok satan protein tozu olan Optimum Gold Standard Whey, her özelliği bir kutuda arayanların tercihi.  Her damak tadına uygun, 9 adet aroma seçeneği bulunuyor.
Aranan bütün özelliklere sahip.
Tat konusunda başarılı, ham maddesi kaliteli, içeriği zengin, protein oranı yüksek ve oldukça güvenilir. Suda rahat karışması, en sevilen özelliklerinden biri.
Tek servisinde 24 gram protein bulunuyor ve BCAA oranı %22. Toplamda 74 servis bulunduruyor.
Isopure, az kalorili ve içimi hafif protein tozu severlerin favorisi. İzole whey proteini olarak yok denecek kadar az şeker ve yağ içeriyor. Protein oranı çok yüksek, bu nedenle tam bir diyet dostu.
Isopure kaliteli ham maddesinin yanı sıra, güçlü amino asit profili ile dikkat çekiyor.
66 servislik kutusunda, her bir serviste 25 gram protein bulunuyor. Yağsız kas kütlesi ve diyette düşük kalorili protein desteği isteyenler için eşsiz bir ürün.
Türkiye’nin en çok tercih edilen protein tozlarından olan Hardline Whey 3Matrix, Türk firma olan Hardline’ın en çok satan protein tozu.
Hem izole, hem hidrolize, hem de konsantre whey protein içermesi sebebiyle “3Matrix” ismini alan bu formül oldukça zengin. Zengin içeriği, bulk dönemine daha çok hitap ediyor.
Kreatin, glutamin ve BCAA bakımından da güçlü bir içeriğe sahip olan 3Matrix ihtiyacınız olan her şeyin tek formülde toplanmış hali denebilir.
52 servislik bu ürün, her servisinde 37 gram protein, 3 gram kreatin, 5.4 gram glutamin ve 8.4 gram BCAA bulunduruyor.